Win twee kaartjes voor de musical ‘De Marathon’ in Flint!

Je zou kunnen denken, dit kan niet. Je kunt geen marathon verpakken in een theatermusical. Toch is het de makers van De Marathon gelukt om de bijzonder humoristische en tegelijkertijd dramatische film van Diederick Koopal uit 2012 op het podium te brengen als musical. All-time Rotterdammer Martin van Waardenberg schreef de dialogen voor de film, welke ook gebruikt worden in deze musical. Dialogen gelardeerd met -maar liefst dertien!- prachtige liedjes van Tomas Acda. Het NRC schreef dat de regisseur Job Gosschalk “Er met vlag en wimpel in is geslaagd om de sfeer van de film in de musical te handhaven: de uitgewogen balans tussen de knoestige Rotterdamse humor en een onderdrukt soort tragiek dat nooit sentimenteel wordt.” De hoofdrollen worden gespeeld door de acteurs John Buijsman, Michiel Nooter, Kees Boot, Dennis Willekens en Gürkan Kücüksentürk. Als je van hardlopen houdt is dit een niet te missen musical. Als je niks hebt met hardlopen moet je deze musical ook zien. Dit oer-Rotterdamse verhaal gaat over mensen gaat die hun stinkende best doen om een vriend, in dit geval de garagehouder, uit de penarie te helpen. Als blijkt dat deze behalve een sterk slinkende omzet ook nog te maken krijgt met kanker, besluiten de monteurs zich te wagen aan de ultieme uitdaging die jaarlijks in april plaatsvindt op Rotterdams grondgebied: de marathon van Rotterdam.

Deel ons bericht op Facebook, en maak kans op twee kaartjes voor de voorstelling van zondag 13 november in Flint, aanvang 20.15 uur. We verloten onder de delers 2 x 2 kaartjes.

De Telegraaf *****
“Alles klopt in deze musical. De Marathon haalt de finish glansrijk.”

Het Parool ****
“Was het mogelijk om zo’n succesfilm, waarbij de lach en de traan zo dicht bij elkaar lagen, op de planken te brengen? Het antwoord is ja. De musical is een bijzonder geslaagde en unieke productie vol Rotterdamse humor geworden.”

de Volkskrant ****
“Door de taal, sfeer en decor is De Marathon een oer-Rotterdams verhaal. Tegelijk heeft het een universele lading gekregen, omdat het over mensen gaat die hun stinkende best doen om een vriend te helpen die in de penarie zit. (…) Niet-Rotterdammers: ga kijken.”

NRC ****
“De musicalversie van De Marathon slaagt erin de sfeer van de populaire film te handhaven. Zelfs de hardloopwedstrijd overtuigt op het podium.”
Flint