Team Marathon Amersfoort doet mee aan 2bike4alzheimer

Een team van medewerkers en vrijwilligers van de stichting Marathon Amersfoort doet mee aan het grote fietsevenement ten bate van onderzoek naar de ziekte van Alzheimer, 2bike4alzheimer. In estafette fietst het team op 23 en 24 september in 24 uur 400 kilometer rondom Amersfoort. De teamleden zijn Mik Borsten, Jaap Hengeveld, Imke Hartogs, Anna Borsten, Sven Delfsma, Andrea Oostijen (verzorging) en Ralf Gutowski.

‘Als grootste sportevenement van Amersfoort dragen we graag ons steentje bij aan dit mooie doel’, zegt Mik Borsten, racedirector van de stichting die de jaarlijkse Marathon Amersfoort organiseert. ‘Vijf routes van ieder 80 kilometer zijn goed te doen. De meesten van dit team zijn geoefende fietsers. Als het een beetje meezit, fiets ik de volle 400 kilometers. We gaan ervoor!’ Jaap Hengeveld, communicatieadviseur van de Marathon Amersfoort fietst mee voor zijn zus. ‘Zij heeft sinds een paar jaar de diagnose alzheimer en woont inmiddels in een seniorenflat dichter bij ons in de buurt. Nu kunnen we meer voor haar doen, maar het is triest om te zien hoe ze achteruit gaat.’ Of het nu om een sportieve of een persoonlijke reden gaat, meedoen aan 2bike4alzheimer past bij Marathon Amersfoort. Borsten: ‘Dit is een sportieve uitdaging en ook nog in Amersfoort. Daar konden we geen nee tegen zeggen.’

Geld inzamelen voor specifiek onderzoek
2bike4alzheimer zamelt geld in voor een specifiek onderzoek naar de verspreiding van schadelijke eiwitten bij de ziekte van Alzheimer. Door deze verspreiding tegen te gaan hopen de onderzoekers ook de ziekte tegen te kunnen houden. 2bike4alzheimer wil 100.000 Euro voor dit onderzoek bij elkaar fietsen. Ieder team dat meefietst probeert zo veel mogelijk geld bij elkaar te krijgen. Door het team te sponsoren, steun je het goede doel.

Het team Marathon Amersfoort kun je steunen via www.2bike4alzheimer.nl (teamnaam Marathon Afoort). Daar vind je ook meer informatie over deze sportieve fietstocht en kun je eventueel een eigen team opgeven.

Foto:
Het Marathon Amersfoort team, fietsers en ondersteuners, dat meedoet aan 2bike4alzheimer