Reanimatie Netwerk Amersfoort

‘Een dekkend netwerk van minimaal 1.500 burgerhulpverleners’
De stichting Marathon Amersfoort steunt het werk van het Reanimatie Netwerk Amersfoort. Het Reanimatie Netwerk Amersfoort wil zorgen voor een Hartveilig Amersfoort. Door burgerhulpverleners zich aan te laten melden bij Hartslagnu.nl en mensen te enthousiasmeren om te leren reanimeren. Ook is de stichting bezig om alle bestaande AED’s aan te laten melden en bedrijven, vereniging van eigenaren, buurthuizen etc te overtuigen van het belang van een AED die buiten hangt en 24/7 beschikbaar is. In geval van een reanimatie kunnen de burgerhulpverleners een groot verschill maken voor het slachtoffer.

Plotselinge hartstilstand buiten het ziekenhuis treft 300 Nederlanders per week. De gemiddelde leeftijd van deze mensen is 66 jaar. De overlevingskans van deze vaak jonge mensen kan met snelle reanimatie en defibrillatie binnen vijf minuten van 15% verhoogd worden naar 72%. Een ambulance doet er vaak tien minuten over om bij de patiënt te komen en is dus vaak te laat.

Het streven van de stichting is het uitrollen, in de gehele gemeente Amersfoort, van een dekkend netwerk van minimaal 1500 burgerhulpverleners die in het bezit zijn van een reanimatiecertificaat en die zich aanmelden bij HartslagNu. Zij worden bij een circulatiestilstand bij hen in de buurt door de meldkamer Ambulancezorg opgeroepen om zo snel mogelijk de reanimatie te starten of een AED op te halen. Zij zijn er vaak eerder dan de ambulance.

Voor meer informatie over de reanimatiecursussen kijk op https://www.reanimatienetwerk-amersfoort.nl/Reanimatiecursussen/

Comité van aanbeveling Reanimatie Netwerk Amersfoort:
Drs. L.M.M. Bolsius, burgemeester van Amersfoort, Jan Krediet, centrummanager Amersfoort, L. Mellink, Verbeterforum Sociale Veiligheid, voormalig districtchef Politie regio Amersfoort, drs. E.A. de Vrey, cardioloog Meander Medisch Centrum, mr. G. de Vries, directeur Rode Kruis Nederland en de heer dr. Peter Bos, algemeen directeur van de Veiligheidsregio Utrecht.

RNA-logo-normaal-sept16