Publieksavond in Meander MC over hardlopen en gezondheid

Op maandag 28 mei is er in Meander Medisch Centrum een publieksavond  over hardlopen en gezondheid. Deze avond is niet alleen interessant voor hardlopers, maar voor iedereen die interesse heeft in gezondheid en bewegen. Meander is sponsor van de halve marathon van Amersfoort en hecht veel waarde aan het bevorderen van een gezonde leefstijl, waar sport en beweging deel van uitmaakt.

Maak kans op een paar hardloopschoenen van Run2Day
Ook informeren we je over onze goede doelen waaronder de Stichting Vrienden van Meander. Schrijf je tijdens de publieksavond in als abonnee op de nieuwsbrief van de Vrienden van Meander en maak daarmee kans op een paar, speciaal door Run2Day beschikbaar gestelde, hardloopschoenen. Grijp deze unieke kans en meld je aan tijdens de publieksavond!

Sprekers:
Leo Jacobs, klinisch chemicus van Meander vertelt over de chemische hardloopfabriek: bij inspanning gebeurt er van alles in je lichaam. Wat betekent het dat je ‘afvalstoffen’ in je spieren krijgt en is de man met de hamer (na 35 km bij een marathon) iets wat je kunt wegtrainen, of valt er vanuit de klinische chemie gezien niet aan te ontkomen? Wat zijn endorfinen en cortisol en wat hebben die voor effect op je tijdens/na het hardlopen?

Miriam van Reijen, atlete en auteur van Het Hardloperskookboek, gaat in op de keuzes die je kunt maken in je voeding om je gezondheid te bevorderen. Specifiek als je traint voor (hardloop)wedstrijden. Vragen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: neem je tijdens een halve marathon wel of geen gel mee? Wat eet je tevoren? En wat achteraf?

Guido Vroemen, sportarts van Meander, spreekt over een verantwoord trainingsschema, rekening houdend met pieken en rustmomenten. Hoe snel kun je van ‘ongetraind’ naar je eerste 5 kilometer komen? Hoeveel (halve) marathons per jaar zijn verantwoord? En als je ouder wordt (60-plus), waar moet je dan rekening mee houden bij de belasting/inspanning in relatie tot herstel?

Aanmelden:
De avond begint om 19.00 uur met koffie en thee. Van 19.30 tot 21.00 uur zijn er presentaties en vragensessies. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met een drankje erbij. Locatie: Maatweg 3, 3813 TZ Amersfoort. Aanmelden kan via marathon@meandermc.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.


Meander MC hoog op de ranglijsten

In Meander Medisch Centrum kun je rekenen op de beste medische zorg, al jaren staat het ziekenhuis hoog in diverse ranglijsten. Omdat allerlei extra voorzieningen voor patiënten niet uit het zorgbudget kunnen worden betaald, zet de Stichting Vrienden van Meander zich hiervoor in. Dankzij donaties kunnen we patiënten die zijn opgenomen laten verblijven in een prettige en comfortabele omgeving. Op deze manier maken we een ziekenhuis opname of behandeling aangenamer voor de patiënten en hun naasten.