PowerBar: energie tijdens het hardlopen

Hoe krijg je genoeg energie tijdens het hardlopen?
Bij het lopen van langere afstanden wordt er veel gevraagd van het lichaam en heeft het extra energie nodig. De twee belangrijkste energiebronnen hiervoor zijn koolhydraten en vetten. Van de koolhydraten is echter maar een beperkte hoeveelheid opgeslagen in het lichaam dus bij een inspanning van meer dan 90 minuten is het belangrijk deze aan te vullen.

Drinken
Het is allereerst belangrijk dat je voldoende drinkt. Dit zorgt voor een betere opname van energie en een gelijkmatige lichaamstemperatuur. Alleen water is hierbij niet voldoende omdat het geen energie levert en de mineralen die je verliest met zweten niet aanvult. Kies liever voor een Isotone sportdrank. Die wordt namelijk goed door het lichaam opgenomen en voorziet je snel van energie.

Oefen goed!
Voor veel lopers blijkt het lastig om genoeg te drinken. Zonde als je je bedenkt dat dit je prestatie negatief kan beïnvloeden. Oefen het daarom goed door tijdens langere trainingen de sportdrank die je op de wedstrijddag onderweg aangeboden krijgt alvast te testen (de Isotone sportdrank PowerBar Isoactive). Zo weet je hoe je lichaam hier op reageert. Probeer daarnaast tijdens de wedstrijd geen drankpost over te slaan. Je lichaam kan deze energie goed gebruiken!

Extra powerisoactive
Merk je tijdens langere duurlopen dat je behoefte hebt aan extra energie? Je kunt dan ook gebruik maken van gels of een ´gel-alternatief´. Deze kunnen je een extra boost geven. Maar let op, ook deze kun je het beste eerst uitproberen tijdens een training.

Gels & gelaternatieven
PowerBar heeft 2 type gels: de traditionele PowerGel, waar je water bij moet drinken en de HydroGel, die je in kan nemen zonder hier direct water bij te drinken. Vind je gels lastig of ben je op zoek naar afwisseling? PowerBar heeft ook PowerGel Shots en een Performance Smoothie, beide leveren dezelfde energie als een gel en zijn gemakkelijk in te nemen. Lees er meer over op de PowerBar website: www.powerbar.nl.

Optimale voorbereiding met PowerBar en Run2Day Amersfoort
PowerBar en Run2Day Amersfoort hebben ook dit jaar weer mooie acties in aanloop naar de Marathon Amersfoort: de sportdrank van de wedstrijddag (IsoActive) koop je nu voor slechts €9,95 én je profiteert van 3+1 gratis op de gehele gelcategorie! Ga dus snel naar Run2Day Amersfoort,  sla je slag en sta volledig voorbereid aan de start op 10 juni!
run2day power bar