Marathon Amersfoort reikt prijzen aan scholen uit

Woensdag zijn door de stichting Marathon Amersfoort de prijzen uitgereikt aan de sportiefste en snelste scholen van Amersfoort. De sportiefste school is bepaald op basis van het percentage leerlingen dat op 18 juni de finishlijn op het Eemplein passeerde. De snelste school wordt bepaald aan de gemiddelde tijd van de eerste drie leerlingen van elke school.

De basisschool met het meeste aantal leerlingen aan de start van de B.Slim MiniMarathons was dit jaar basisschool De Tafelronde. Onderwijzeres Kayleigh de Goeij van De Tafelronde nam behalve een grote beker ook een buitenspeelpakket in ontvangst. De beker voor de snelste basisschool gaat naar de Caeciliaschool. Ook deze school is een buitenspeelpakket rijker en mag een grote beker in de eigen prijzenkast zetten.

De strijd om de titel sportiefste middelbare school op de Run2Day 5K Schoolchallenge gaat al enkele jaren tussen het Nieuwe Eemland en het Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium. Tijdens de afgelopen Marathon Amersfoort slaagde het Nieuwe Eemland om niet alleen de sportiefste school te zijn, maar ook de snelste. Docent Willem Olde Meule van het Nieuwe Eemland nam de prijzen in ontvangst, bestaande uit drie sportieve clinics voor de leerlingen die hebben deelgenomen, en natuurlijk een grote beker. HAVO-4 leerling Ilse Stoffers was op 18 juni het snelste meisje op de 5K Schoolchallenge; zij liep de 5 kilometer in 22.45. Ilse speelt in het Nationaal Floorballteam onder 19 jaar en is lid van de Amersfoortse floorballvereniging Sonics.

Tijdens de jaarlijkse stadsmarathon in juni kunnen de kinderen van de Amersfoortse basisscholen gratis deelnemen een de B-Slim MiniMarathons over 1,1 en 2,2 kilometer. Afgelopen editie mochten ook vaders met hun kinderen meelopen omdat het zondag 18 juni Vaderdag was. De Run2Day 5K Schoolchallenge is een competitie over 5 kilometer waaraan leerlingen van de middelbare scholen van Amersfoort, Baarn, Soest en Nijkerk gratis kunnen deelnemen. De Marathon Amersfoort wordt in 2018 georganiseerd op zondag 10 juni. Inschrijven is mogelijk vanaf 1 december aanstaande.

<foto:>
V.l.n.r. Anna Borsten (stichting Marathon Amersfoort), Kayleigh de Goeij, Rob van Kampen (Run2Day), Ilse Stoffers en Willem Olde Meule.