Goede doelen

Kindvriendelijke operatieafdeling Meander MC:
‘Bijdragen aan het verminderen van de spanning bij kinderen’

Een operatie is en blijft spannend, voor kinderen en voor ouders. Wat gaat er gebeuren? Zal alles goed gaan? Stress kan een probleem zijn. Maar we kunnen iets doen aan die spanning, namelijk een kindvriendelijke omgeving creëren op het operatiekamercomplex. Help je mee?

Maak bij je inschrijving (vanaf 1 december 2016) een klein bedrag (€ 2,50 of € 5,00) extra over. De helft van het bedrag gaat naar dit project, de andere helft naar het Reanimatie Netwerk Amersfoort. Op zondag 18 juni tijdens de Marathon Amersfoort maken we bekend wat we samen hebben bereikt.

Reanimatie Netwerk Amersfoort:
‘Een dekkend netwerk van minimaal 1.500 burgerhulpverleners’

Plotselinge hartstilstand buiten het ziekenhuis treft 300 Nederlanders per week. De gemiddelde leeftijd van deze mensen is 66 jaar. De overlevingskans van deze vaak jonge mensen kan met snelle reanimatie en defibrillatie binnen vijf minuten van 15% verhoogd worden naar 72%. Een ambulance doet er vaak tien minuten over om bij de patiënt te komen en is dus vaak te laat.

Het streven van de stichting is het uitrollen, in de gehele gemeente Amersfoort, van een dekkend netwerk van minimaal 1500 burgerhulpverleners die in het bezit zijn van een reanimatiecertificaat en die zich aanmelden bij HartslagNu. Zij worden bij een circulatiestilstand bij hen in de buurt door de meldkamer Ambulancezorg opgeroepen om zo snel mogelijk de reanimatie te starten of een AED op te halen. Zij zijn er vaak eerder dan de ambulance.

Bestuur Vrienden van Meander
Annemieke Vermeulen (voorzitter), Marten Otten (secretaris) Otto Brands (penningmeester), Aart Veldhuizen (bestuurslid), Jan Willem van Lieshout (bestuurslid), Fien Vermeulen (bestuurslid) en Harry Helwegen (bestuurslid).  Burgemeester Lucas Bolsius zit in het comité van aanbeveling.  Meer informatie vind je op de site van Vrienden van Meander.

Comité van aanbeveling Reanimatie Netwerk Amersfoort
Drs. L.M.M. Bolsius, burgemeester van Amersfoort, Jan Krediet, centrummanager Amersfoort, L. Mellink, Verbeterforum Sociale Veiligheid, voormalig districtchef Politie regio Amersfoort, drs. E.A. de Vrey, cardioloog Meander Medisch Centrum, mr. G. de Vries, directeur Rode Kruis Nederland en de heer dr. Peter Bos, algemeen directeur van de Veiligheidsregio Utrecht.

aed-amersfoort