Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

‘De Marathon’ in theater Flint!

12 november 2017 20:15 - 22:30

| €33,95
de Marathon Flint!

Na het succes van de film uit 2012 wordt ‘De Marathon’ naar het theater gebracht, met nieuwe muziek van Thomas Acda. Regisseur Job Gosschalk vertaalt de bioscoophit naar een herkenbare, tragikomische oer-Hollandse musical over de vriendschap en sores van vier underdogs met het hart, maar vooral de tong, op de juiste plek.

De vier Rotterdamse garagemonteurs Gerard, Nico, Kees en Leo slijten hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. Ruim 42 kilometer met een conditie van nul en een instelling van likmevestje. Gaat dat lukken? Ze gaan bloedserieus in training onder leiding van collega en oud-marathonloper Yusuf. Gaandeweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish.

idee: Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk | regie: Job Gosschalk | muziek: Thomas Acda en REC Sound

Naar kaarten bestellen!

De Telegraaf *****
“Alles klopt in deze musical. De Marathon haalt de finish glansrijk.”

Het Parool ****
“Was het mogelijk om zo’n succesfilm, waarbij de lach en de traan zo dicht bij elkaar lagen, op de planken te brengen? Het antwoord is ja. De musical is een bijzonder geslaagde en unieke productie vol Rotterdamse humor geworden.”

de Volkskrant ****
“Door de taal, sfeer en decor is De Marathon een oer-Rotterdams verhaal. Tegelijk heeft het een universele lading gekregen, omdat het over mensen gaat die hun stinkende best doen om een vriend te helpen die in de penarie zit. (…) Niet-Rotterdammers: ga kijken.”

NRC ****
“De musicalversie van De Marathon slaagt erin de sfeer van de populaire film te handhaven. Zelfs de hardloopwedstrijd overtuigt op het podium.”

Gegevens

Datum:
12 november 2017
Tijd:
20:15 - 22:30
Kosten:
€33,95

Locatie

Theater Flint
Coninckstraat 60
Amersfoort, 3811 WK Nederland