Evenementenbezoek met een beperking

Amersfoort staat bol van de leuke evenementen, zoals Marathon Amersfoort. Voor mensen met een beperking kan het een drempel zijn om deze evenementen te bezoeken. Omdat VVV en Ravelijn vinden dat ook mensen met een beperking volop van het aanbod in de stad moeten kunnen genieten, bundelen ze de krachten om dat mogelijk te maken.

Tijdens evenementen en festivals zijn verschillende vrijwilligers van VVV Amersfoort beschikbaar om samen op pad te gaan. Zij bieden de gewenste begeleiding en zorgen dat u volop kunt genieten. De service is kosteloos, u hoeft alleen een aanvraag te doen bij de VVV via nummer 0900-11 22 364.

imagesVervoer en begeleiding
Heeft u naast begeleiding ter plekke ook vervoer van en naar het evenement nodig? Dan biedt de Vrijwillige Vervoersdienst van Indebuurt033 uitkomst. Zij hebben een aantal chauffeurs die speciaal voor dit soort uitstapjes ingezet kunnen worden. Een onkostenvergoeding geeft u rechtstreeks aan degene die u gereden heeft. Binnen Amersfoort geldt een tarief van € 5 voor een enkele reis en € 10 voor een retour. Een aanvraag voor vervoer en begeleiding kan tot een week voor de marathon via het telefoonnummer van Indebuurt033 (033)  204 86 77

Beide services zijn ook buiten evenementen of festivals om op aanvraag beschikbaar, bijvoorbeeld voor aan dagje dierentuin of een bezoek aan een van de Amersfoortse musea. Doel van de initiatieven is om recreatie en ontspanning in Amersfoort zo toegankelijk mogelijk te maken.