Duncan bezoekt de jongerengroep van het Toon Hermanshuis

Jongeren die een ouder verloren hebben aan kanker, of die een zieke ouder hebben, ontmoeten elkaar bij de jongerengroep van het Toon Hermanshuis. Zo ook Duncan. We vragen hem waarom hij daar graag naartoe gaat. “Mensen bij de Jongerengroep van het Toon Hermans Huis begrijpen waar je het over hebt”, zegt hij. “Iedereen snapt het; er is geen schrik en geen medelijden. Je praat met iemand die het heeft meegemaakt”.

Waarom zou je andere jongeren, die in dezelfde situatie zitten, aanraden om hier naartoe te komen?
Duncan: “Nergens anders wordt dit besproken. Voor volwassenen is er best veel, voor jongeren niet. Dit is een veilige plek. Alles wat je zegt blijft in het huis. Je moet gewoon een keer beginnen, en dat is het moeilijkst. Als je dit meemaakt, wees dan niet bang om hulp te zoeken, probeer het. Anders duurt het rouwproces heel erg lang en kun je heel ver weg zakken of je heel alleen voelen.”

Het Toon Hermans Huis Amersfoort is samen met Meander Medisch Centrum het goede doel voor de Marathon Amersfoort. Ons gezamenlijk doel is: kankerpatiënten en hun naasten. We bieden psycho-oncologische zorg en activiteiten voor het vinden van een nieuwe balans. Niet alleen als je zelf ziek bent, maar ook als je een naaste bent. Kom eens binnenlopen of bel voor een vrijblijvende kennismaking. We kennen geen wachtlijst en onze zorg is voor iedereen toegankelijk, ook als de zorg buiten de verzekering valt. Meer weten over het Toon Hermans huis? Bel 033 – 46 55 227 of kijk op de site: www.thha.nl