Minimum aantal burgerhulpverleners Reanimatienetwerk gehaald

Precies één jaar na de activering van het Reanimatie Netwerk Amersfoort zijn ruim 1.730 burgerhulpverleners in het alarmeringssysteem geplaatst met een woon- of werkadres in Amersfoort. Twaalf maanden geleden begon de stichting met krap 250 mensen. Een mooie groei dus! Hiermee zitten ze op iets meer dan 1% van de bevolking, volgens de landelijke normen iets meer dan het minimum. Maar de ambitie ligt hoger.

De reden is dat de burgerhulpverleners van het netwerk nog niet evenredig gespreid zijn over de stad (er zijn wijken die ruim onder het minimum zitten). Verder zorgen de geografische omstandigheden in Amersfoort (doorsnijden van de A1, de A28, het spoornetwerk en de Eem) er voor dat burgerhulpverleners niet altijd snel beschikbaar zijn voor een slachtoffer -hoewel hemelsbreed dichtbij- omdat er een obstakel tussenzit.

De stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort streeft op dit moment naar 2.000 tot 2.500 burgerhulpverleners, en denkt dit komend jaar te halen. Voor een blijvende dekking is vereist dat alle ingeschreven burgerhulpverleners herhalingscursussen gaan volgen, zodat hun certificaat geldig blijft.

http://www.reanimatienetwerk-amersfoort.nl/