Parkruns in Amersfoort!

zondag 1 juli 09.15 uur:
ParkRun De Schammer, 3 km

In samenwerking met hockeyvereniging MHC Leusden organiseert de stichting Marathon Amersfoort wederom een Parkrun in het natuurgebied de Schammer (Leusden) De ParkRun is op zondag 1 juli en start om 09.30 uur in de directe nabijheid van het clubhuis van MHC Leusden, Schammersteeg 2, 3835 PT Stoutenburg (warming-up om 09.15 uur). Deelname is gratis! Je kunt ‘m snel hardlopen, lekker joggen, of gewoon wandelen. Een ParkRun geen wedstrijd, maar een gezamenlijke trainingsloop. Doe je mee? De afstand is één mooie ronde van 3 km door de Schammer, deels over het Klompenpad Stoutenburg.
zondag 5 augustus 09.15 uur:
ParkRun Park Schothorst, 3 km
Deze Parkrun op zondag 5 augustus wordt weer georganiseerd in samenwerking met Het Groene Huis. Een mooie ronde in en om Park Schothorst. De route is 3,1 km lang. Parcours: https://www.strava.com/segments/13717784. Start en finish voor het Groene Huis. Hier kun je je ook even omkleden. Warming-up 09.15 uur, start 09.30 uur. Deelname is gratis! Je kunt ‘m snel hardlopen, lekker joggen, of gewoon wandelen. De Parkrun geen wedstrijd, maar een gezamenlijke trainingsloop. Doe je mee? Drink na je run met ons een kop koffie of thee (€ 1,00) in het Groene Huis en kijk gelijk even rond.

Segment in Strava
Loop je de route met je smartphone of GPS-horloge dan word je automatisch opgenomen in het klassement van het rondje. Wil je het later nog een keer alleen (een snellere tijd?) lopen, dan kan dat natuurlijk ook.

De ParkRuns in Amersfoort worden mede mogelijk gemaakt door Atelier D’Orthopedie

 

Atelier Orthopedie

 

 

 

 

Sfeer proeven van een ParkRun?
Bekijk de video van de eerste editie ParkRun i.s.m. tennisvereniging LTV Flehite!

 

 

De Stichting Marathon Amersfoort organiseert vanaf nu iedere eerste zondag van de maand een ParkRun Amersfoort, steeds in een ander park en altijd in samenwerking met een Amersfoortse sportclub of instelling. Het doel van de stichting Marathon Amersfoort is alle Amersfoorters in beweging te krijgen door middel van het stimuleren van hardlopen en een bijdrage te leveren aan een gezonde en sportieve keistad. De ParkRuns zijn een groot succes in Engeland waar elke zondag vele Britten van genieten.
Lees hier de blog van Frans Rinsema over hardlopen in het groen.

 

parkrun-logo-ontwerp-def